Näitä toivotaan noudatettavan:

1) Joka maanantai annetaan uusi aihe tarinalle. Kirjoitusaikaa on viikko. Ei haittaa, vaikka linkittäisit tarinasi viikon aiheesta vasta seuraavana sunnuntai-iltana.
    Jos olet kirjoittanut vastaavasta aiheesta tarinamaisesti jo aiemmin, voit linkittää myös vanhaan postaukseen - ei siis ole pakko kirjoittaa uutta tarinaa.

2)
"Tarina" voi olla tositapahtuma tai keksitty juttu. Se voi olla pakinatyyppinen, surullinen, humoristinen - millainen tahansa, kunhan se liittyy annettuun aiheeseen, on proosaa ja kerrot sen omin sanoin noudattaen tarinan rakennetta: hyvä tarina alkaa jostakin ja päättyy johonkin. Ihan tavallinen tuumaileva postaus ei siis käy!

3)  Jos haluat linkittää tänne jonkun muun kirjoittaman, mielestäsi osuvan tarinan,  linkitä se kategoriaan "Muita tarinoita". Siellä voi muutenkin antaa lukuvinkkejä, vihjata tarinointiin liittyvistä Internet-sivuista jne.

4) Muista tekijänoikeudet! Tarinamaanantain viikon aiheeseen voit siis linkittää vain omaa tekstiäsi, toisten tekstiä kohtaan "Toisia tarinoita"!

5) Tarinoiden pituutta ei rajata. Muista kuitenkin, että kovin pitkää tarinaa voi olla vaikea lukea blogimuotoisena. Älä muunna pitkää tarinaa pdf-tiedostoksi ja linkitä siihen, koska kaikki eivät saa niitä auki.

6) Ilmoita tarinasi Tarinamaanantaihin näin:
    - klikkaa hiiren oikealla näppäimellä tarinasi otsikkoa omassa blogissasi
    - valitse toiminto "kopioi linkin osoite" (näin saat pysyvän eli permalinkin)
    - avaa Tarinamaanantain kyseisen tarina-aiheen kommenttilaatikko ja liitä permalinkki kohtaan "Kotisivusi osoite", näin muut löytävät blogistasi suoraan tarinaasi myös myöhemmin
    - jätä myös nimesi ja muitakin terveisiä!

7) Jos sinulla on mielestäsi sopiva kuva Tarinamaanantain viikon aiheeksi, niitä otetaan mielihyvin vastaan. Samoin voit tarjota mielestäsi tarinallista sanaa viikon aiheeksi!
    Voit ottaa myös suoraan yhteyttä blogin ylläpitäjään, sähköpostiosoite löytyy sivupalkista.